Sønderjyske vil spille mere defensivt

Sønderjyske er gået "back to basics", efter at holdet søndag tabte sin fjerde kamp i træk i Superligaen. Det endte 0-2 ude mod AaB.

Holdet har lukket 25 mål ind i de første 13 kampe af Superligaen, og det er simpelthen for mange, mener Sønderjyskes træner Lars Søndergaard.

- Vi er nødt til at blive bedre rent defensivt. Vi har det dårligste forsvar i ligaen - i hvert fald statistisk - og det må vi stramme op på, siger Lars Søndergaard.

Efter 1-5-nederlaget til OB i sidste uge, har Sønderjyske valgt at gå længere tilbage på banen for at lukke af for modstandernes chancer.

- Vi spiller ikke op til 100 procent i øjeblikket, fordi selvtilliden ikke er der, og derfor skal vi tilbage og finde en basis.

- Kan vi finde en tryghed og noget ro i det - og det tror jeg faktisk vi kan, for dagens indsats var ganske godkendt på det område - så kommer selvtilliden og kreativiteten med tiden.

- Men i øjeblikket kan man ikke forvente, at det bliver kreativt og sprudlende fodbold, vi spiller, siger Lars Søndergaard.

Han kan se de oplagte nedrykningskandidater - oprykkerne - FC Vestsjælland og Viborg FF være henholdsvis seks og ni point foran Sønderjyske, men det gider han ikke at spekulere på.

- Det kan godt være, at det har været noget, vi tænkte på. Men i vores situation må vi kigge på os selv og skaffe nogle resultater. Hvis vi kiggede på de andre resultater, vil vi få det ene hug efter det andet.

- Det er kun os selv, det handler om, det bliver skåret ud i pap, når man taber nogle kampe i træk og ligger dernede, som vi gør nu, siger Lars Søndergaard.

Sønderjyske ligger på sidstepladsen i Superligaen med fire point op til nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip