Sønderjyskes målhelt: Forstår det først om et par dage

admin

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Der var løssluppen stemning hos Sønderjyskes spillere og ledere, efter at fodboldklubben søndag snuppede sølvet i Superligaen med en 2-1-sejr ude over Brøndby.

Mens cheftræner Jakob Michelsen blev interviewet i bar mave i omklædningsrummet, forsøgte nogle af Sønderjyskes spillere at reflektere over en fantastisk sæson.

- Jeg tror, der går et par dage, før jeg forstår, hvor stort det her egentlig er, siger Nicolaj Madsen, der scorede begge Sønderjyskes mål mod Brøndby.

Matchvinderen havde ligesom mange af holdkammeraterne snuppet en stor dåsepils, også et signal om, at sæsonen er overstået.

- Fokus, momentum og en god portion held, lyder Nicolaj Madsens forklaring på, hvorfor det lykkedes for holdet at vinde klubbens første DM-medalje nogensinde.

I de to foregående sæsoner sluttede Sønderjyske på tiendepladsen, lige over nedrykningsstregen.

I denne sæson blev det til 62 point i 33 kampe, ni point efter FC Københavns guldvindere, men tre point foran FC Midtjylland på tredjepladsen.

Sønderjyske var bagud 0-1 ved pausen i Brøndby, et resultat som ville have kostet sølvet.

Ifølge Sønderjyskes Tommy Bechmann viste kampens forløb sig at være en fortsættelse af Haderslev-klubbens forår.

- Kampen summerer det meget godt op. I foråret har vi været bagud 0-1 rigtig mange gange, og så har vi vundet alligevel.

- Det viser meget godt, hvilken trup og hvilke typer, vi har. Vi giver ikke op, selv om vi møder en lille forhindring på vejen, siger den 34-årige veteran.

Sønderjyske plejer at kæmpe for at undgå nedrykning, men forårets resultater gjorde det muligt at drømme om de første DM-medaljer i klubbens historie.

- Da vi vandt fem kampe på stribe, kunne vi godt se, at der ikke var så mange kampe tilbage, og vi havde et godt forspring.

- Vi vidste, at vi havde et svært program til sidst, så det er klasse, siger Tommy Bechmann, der for nylig forlængede sin kontrakt med Sønderjyske, så han også er i klubben i næste sæson.

/ritzau/