Søren Gade: Jeg er ikke på vej mod politisk comeback

Mens mange spekulerer i, om Søren Gade er på vej tilbage til Christiansborg, så fastslår hovedpersonen selv, at der ligger en helt anden årsag bag beslutningen om at stoppe som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

I en mail til Ritzau siger Søren Gade:

- Jeg har været glad for mit job i Landbrug og Fødevarer, men har ikke kunnet se mig selv i en ny ledelsesstruktur. Det er årsagen til, at jeg stopper i jobbet som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

- Jeg er ikke på vej til at få en opstillingskreds eller andre former for politisk comeback. Jeg vil nu bruge tiden til at finde ud af, hvad jeg skal bruge mit professionelle liv til, siger Søren Gade til Ritzau.

Ifølge den tidligere forsvarsminister er det interne beslutninger i Landbrug & Fødevarer, der er årsag til hans beslutning.

Udmeldingen kommer ellers på et tidspunkt, hvor partierne på Christiansborg for alvor gør klar til valgkamp.

I Venstres top er man måske ikke overraskende klar til at byde den jyske stemmesluger tilbage, hvis han ønsker at gøre Christiansborg til sin nye arbejdsplads. Alle partiets opstillingskredse er dog besat forud for et folketingsvalg, som kan komme snart.

Valget skal senest være afholdt til september næste år.

Hvis Søren Gade i sine overvejelser alligevel skulle komme frem til, at han ønsker sig en politisk karriere, er han med andre ord afhængig af, at en Venstre-mand vælger at opgive sin plads.

En anden vej tilbage til Christiansborg kan åbne sig, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister efter næste valg, og han beder sin tidligere forsvarsminister om at påtage sig en ny periode som minister.

Også det har Søren Gade dog indtil videre udelukket med sin udmelding til Ritzau onsdag.

Søren Gade tiltrådte som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer 1. maj 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip