Søren Gade: Jeg VAR i spil som ny Venstre-formand

Tidligere forsvarsminister Søren Gade bekræfter overfor dagbladet Børsen, at han var i spil som ny formand for Venstre.

- Jeg fik en henvendelse mandag aften, og så sov jeg ikke natten til tirsdag, fordi jeg lavede en liste med negative og positive elementer. Der var flest negative, siger Søren Gade til Børsen.

Alligevel sagde den tidligere minister i VK-regeringen aldrig nej til at kaste sig ind i en eventuel kamp om formandsposten i Venstre.

Det er første gang, Søren Gade kommenterer den erfarer-historie, som Politiken bragte tirsdag aften, mens det historiske maratonmøde i Venstres hovedbestyrelse var i gang i Odense Congrescenter.

Søren Gades mulige kandidatur til posten som formand for Venstre og dermed som statsministerkandidat blev citeret bredt i mange medier. Og nu viser det sig, at det holdt stik. Søren Gade var blevet spurgt, og han siger, at han gennem hele forløbet har støttet Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen red som bekendt stormen af, og med en enig hovedbestyrelse bag sig fortsætter Lars Løkke Rasmussen som formand, men i tæt parløb med næstformanden Kristian Jensen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er blevet brugt. Jeg er jo ikke idiot. Jeg har selv været i politik. Men det var ikke spin fra Lars' side. At jeg var blevet spurgt, og at jeg hverken svarede ja eller nej - det er rigtigt, siger Søren Gade til Børsen.

Søren Gade var en populær politiker. Ved Folketingsvalget i 2007 gled han med 24.000 personlige stemmer ind på andenpladsen i partiet efter daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Trods det måtte Søren Gade trække sig fra både sin ministerpost og Folketinget efter den såkaldte jægerbogssag.

Søren Gade er uddannet økonom fra Aarhus Universitet og er i dag administrerende direktør i interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip