Søren Pind: Hvis terrorister vil ind i landet, så kommer de det

Det kan ikke udelukkes, at den i øjeblikket store tilstrømning af flygtninge kan svække Danmarks sikkerhed.

Det siger justitsminister Søren Pind (V).

- Der er ikke noget, der umiddelbart giver mig anledning til at tro, at det foreligger sådan, siger justitsministeren.

- Min holdning er, at hvis Isil (Islamisk Stat, red.) vil plante sig i Danmark, findes der nok kanaler, hvor det kan lade sig gøre. Men vi har et dygtigt efterretningsvæsen, der er dygtig til at løse den form for problemstillinger.

Siden søndag er et stort antal mennesker vandret fra Tyskland til Danmark i et forsøg på enten at søge asyl i Danmark eller drage videre mod Sverige.

Mange af dem bliver ikke registreret af myndighederne og opholder sig dermed i Danmark illegalt, men Søren Pind frygter ikke, at nogle af de tilstrømmende er i Danmark for at gøre skade på landet.

Spørgsmål: Men I ved det vel dybest set ikke?

- Nej, det gør vi ikke. Men langt de fleste har tilkendegivet, at de ikke ønsker at være her i Danmark. Men vi vil følge op på det, og det vil politiet også gøre, siger justitsministeren.

- Jeg vil bare sige, at alle regler er blevet overholdt. Vi kan ikke bare proppe alle i fængsler, fordi de er illegalt på dansk grund, lyder det fra Søren Pind.

Ministeren understreger, at han synes, at politiet og myndighederne har gjort et flot stykke arbejde, siden den store gruppe af mennesker ankom til den danske grænse søndag aften.

Ifølge loven må man maksimalt frihedsberøves i tre gange 24 timer, inden man skal fremstilles for en dommer, og derfor valgte politiet natten til torsdag at give flygtningene frit lejde til at rejse videre.

Danmark har siden søndag modtaget 668 asylansøgninger. Der er i den periode ankommet 3200 migranter og flygtninge til Danmark.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) skriver i et skriftligt svar, at man er opmærksom på problemstillingen.

- PET er dog opmærksom på, at der blandt flygtninge fra Syrien og Irak kan være personer, der sympatiserer med militant islamisme, og som kan tænkes at agere på opfordringerne i den militant islamistiske propaganda til at rette angreb mod lande, der deltager i den internationale koalition mod IS, herunder Danmark, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip