Sørensen bliver sportsdirektør hos Riis

Nicki Sørensen stoppede sin aktive cykelkarriere for ganske få uger siden.

Nu bliver hans sportsdirektør og træner hos Tinkoff-Saxo, hvor han også har kørt under Bjarne Riis gennem det meste af sin lange karriere som professionel cykelrytter.

Det oplyser Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse fredag.

- Jeg er glad for at kunne byde Nicki velkommen i hans nye rolle. Det er en spændende mulighed og udfordring for både ham og holdet, siger holdets sportslige leder Bjarne Riis i pressemeddelelsen.

- Det er vores klare ambition at gå et gear op i 2015. Vi vil forberede os godt hjemme, og når vi kører løb, vil vi levere resultater. Det kræver et stærkt setup, og Nicki har erfaringen som vejkaptajn og den tekniske viden til at kunne vejlede rytterne og lede holdet, fortsætter Riis.

Nicki Sørensen skal i første omgang lære af sine mere erfarne kolleger, inden han bliver sendt ud til cykelløb på egen hånd som sportsdirektør.

Den 38-årige cykelrytter har blandt andet vundet en etape i Tour de France, og i Vuelta a España, lige som han har vundet fire danske mesterskaber på landevej.

- Jeg er både glad og taknemmelig. For mig er det her utvivlsomt mit førstevalg, og et åbenlyst nyt skridt i min karriere, siger Nicki Sørensen i pressemeddelelsen.

Ansættelsen af Nicki Sørensen var ventet. Den nu tidligere cykelrytter har flere gange i løbet af 2014 nævnt, at det var en mulighed, han diskuterede med sin chef Bjarne Riis.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip