Sørgende buher af premierminister inden stilhed i Nice

- Gå af, Manuel Valls.

Sådan råbte en kvinde af den franske premierminister ved en stor mindehøjtidelighed i Nice mandag, skriver AFP.

Både før og efter, der blev holdt et minuts stilhed i byen, blev der ifølge nyhedsbureauet buhet. "Mordere" blev der råbt af Manuel Valls og to ministre.

Mindehøjtideligheden blev holdt på strandpromenaden, hvor Mohamed Lahouaiej-Bouhlel torsdag kørte en 19 ton tung varebil gennem en menneskemængde, der var samlet for at fejre Bastilledagen.

Bastilledagen er Frankrig nationaldag. Ifølge de franske myndigheder døde 84 mennesker. Omkring 300 blev kvæstet. 85 blev søndag behandlet på byens hospitaler, 18 af dem var i kritisk tilstand.

Angrebet i Nice var det tredje store angreb i Frankrig på 18 måneder. Oppositionsleder og tidligere præsident Nicolas Sarkozy sagde søndag, at "alt det, der burde have været gjort i løbet af de seneste 18 måneder, ikke er blevet gjort".

Sarkozy er blot et af flere oppositionsmedlemmer, som har kritiseret regeringen for ikke at gøre nok for at beskytte befolkningen.

I Nice leder desperate pårørende stadig efter deres familie og venner.

"Det er nok med talerne", og "Træt af blodbad i vores gader" står der på nogle af de beskeder, der er blevet efterladt mellem blomsterne ved strandpromenaden.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. Men efterforskerne har ikke kunnet fastslå en forbindelse mellem Mohamed Lahouaiej-Bouhlel og terrororganisationen. Det oplyste indenrigsminister Bernard Cazeneuve mandag.

Han kaldte samtidig kritikken fra oppositionspolitikere "skammelig".

- Visse politikere har ikke respekteret sørgeperioden. Argumenter fløj i luften med det samme, og det støder mig og gør mig ked af det, sagde Cazeneuve til den franske radiostation RTL.

Mindehøjtideligheden afrunder en tre dage lang national sørgeperiode. Også i flere andre byer i landet blev der holdt mindehøjtideligheder, der blev akkompagneret af ringende kirkeklokker.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip