Søster advarede filmstjerne inden overdosis

Det var en utilsigtet overdosis, der i januar 2008 tog livet af skuespiller Heath Ledger. Den kun 29-årige filmhelt havde samme aften talt med sin søster, der advarede ham mod at blande forskellige typer medicin.

Denne aften, som blev sidste gang familien hørte fra ham, klagede Heath Ledger over en forkølelse og problemer med at sove. Det fortæller Heath Ledgers far, Kim Ledger, i et åbenhjertigt interview med ABC News.

- Han skulle mødes med Steven Spielberg den næste morgen, så han havde virkelig brug for at være frisk og udhvilet, fortæller Kim Ledger og refererer til en telefonsamtale mellem Heath og hans søster Kate.

- Kate sagde til ham, at han ikke kunne tage sovepiller sammen med receptpligtig medicin, at det ikke var et godt miks. Hvortil han svarede: "Katie, det skal nok gå fint, jeg har bare brug for at sove," refererer Kim Ledger til ABC News.

- Det var faktisk de sidste ord, vi nogen sinde hørte fra Heath. Eller i hvert fald de sidste ord, Kate hørte. Så det kom som et forfærdeligt chok for os. Jeg mener, han sov bogstaveligt talt ind, fortæller han. 

Heath Ledger blev fundet død i sin lejlighed i SoHo på Manhattan i New York den 22. januar 2008. Efterfølgende blev det slået fast at den unge skuespiller var død af en utilsigtet overdosis af receptpligtig medicin, der inkluderede smertestillende, sovepiller og et angstdæmpende præparat.

Den australskfødte Heath Ledger fik sit internationale gennembrud med ungdomsfilmen "10 Things I Hate About You" fra 1999. Mest kendt er han dog nok for sin rolle i storfilmen "Brokeback Mountain" fra 2005.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip