Sofie Gråbøl hyldet i Utzons operahus: En spirituel aften

Den danske skuespiller Sofie Gråbøl er beæret over at have modtaget Kronprinsparrets Kulturpris i det dansk-designede operahus i Sydney.

- Det kom bag på mig, hvor overvældet jeg egentlig blev. Nu skal man passe på, at man ikke kammer over af lykke, men det er jo næsten et spirituelt byggeri at befinde sig i, siger Sofie Gråbøl til Ritzau efter prisuddelingen.

- Jeg har ikke været her før, og jeg synes, at det hele gik op i en meget høj enhed i aften - en smuk aften, tilføjer hun.

Sofie Gråbøl fik prisen sammen med flere andre personer bag de to danske dramaserier Forbrydelsen og Borgen. I alt 10 personer fik prisen på en halv million kroner - heriblandt hovedforfatteren af Borgen, Adam Price:

- Det er fantastisk anerkendelse. Det er jo en kollektiv pris til alle de kreative fra begge serier. Det er rigtig stort, siger han til Ritzau.

Overrækkelsen af Kronprinsparrets Priser fandt i år for første gang sted uden for Danmark. I anledning af 40-års jubilæet for Jørn Utzons operahus var showet flyttet til Sydney i Australien.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary uddelte også deres sociale pris på en halv millioner kroner. Prisen gik i år til den frivillige organisation Natteravnene.

To mindre stjernedryspriser på hver 50.000 kroner gik til henholdsvis violinisten Rune Tonsgaard Sørensen og sangerinden Karen Marie Ørsted alias MØ.

/ritzau/

 

Dagens Gossip