Solbakken: Poulsen var svær at overtale

Det krævede ni måneders hårdt arbejde fra FC Københavns manager Ståle Solbakken, før han havde overtalt Christian Poulsen om at vende tilbage til FCK, 12 år efter at han forlod klubben.

Solbakken tog allerede i januar kontakt til den tidligere landsholdsspiller, men det var først hen over sommeren, at arbejdet begyndte at bære frugt.

- Efter sæsonen kørte jeg hårdt på, og efterhånden begyndte han at besvare mine sms'er, og så fornemmede jeg, at han var interesseret, siger Solbakken med et smil på tirsdagens pressemøde i Telia Parken.

Poulsen har foreløbig skrevet kontrakt med FC København for resten af sæsonen, men der kommer formentlig til at gå lidt tid, inden han er klar til at forstærke holdet.

- Hvis han går lige ind på holdet efter en så lang pause, så er der noget galt med de andre. Vi har Thomas Delaney og Daniel Amartey og flere andre, så konkurrencen er stor.

- Men jeg ville ikke have hentet en mand som ham, hvis jeg ikke havde forventninger om, at han kan øge konkurrencen. Men for mig er det en helhedspakke. Han kan bidrage rigtig meget til kulturen i klubben, forklarer Ståle Solbakken.

Deres veje krydsedes ganske kort på fodboldbanen i 2001. Det, der blev Ståle Solbakkens sidste kamp for FC København, var samtidig Christian Poulsens første.

Men nordmanden har fulgt Poulsens imponerende karriere i adskillige storklubber og er overbevist om, at han kan dele ud af sine mange erfaringer i FC København.

- Selv om hans kontrakt kun løber til sommer, så er der lagt op til, at han selv bestemmer, hvilken retning han skal. Vil han gå trænervejen, for eksempel omkring vores School of Excellence? Eller vil han spille to år mere?

- Vi er rigtig glade for at han har sagt ja til os. Spillernes reaktion i omklædningsrummet, da jeg fortalte det i dag, var, at nu kommer en ægte fuldblodsprofessionel. Det kan kun blive godt, mener Ståle Solbakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip