Solbakken: Spillerne skal se bort fra elendig finsk bane

FC Københavns kommende modstander i Europa League-gruppespillet HJK Helsinki råder over en forfærdelig hjemmebane.

Det mener FCK-manager Ståle Solbakken om finnernes kunstgræsbane inden torsdagens kamp i Finland.

- Hvis FC Nordsjællands kunstgræsbane i Farum er noget pis, så er Helsinkis bane noget super pis, siger Solbakken

- Jeg tror, at underlaget knap nok er andengenerations kunstgræs, og det er en af grundene til, at Helsinki er rigtig gode på hjemmebane, siger Solbakken.

Senest overraskede HJK Helsinki ved at vinde 2-1 hjemme over italienske Torino. Da FCK og HJK Helsinki mødtes i Telia Parken, dominerede københavnerne totalt i 2-0-sejren, men så nemt bliver det ikke torsdag aften.

- Du kan se, at HJK er gode på den bane, fordi de er vant til at spille på den. I Parken var Helsinki stort set ikke over midterlinjen, og de havde nærmest ikke pasninger på vores banehalvdel.

- Men på hjemmebane mod Club Brugge og Torino gik de højt op på banen og pressede, fordi de ved, at modstanderne ikke føler sig tilpas på banen, siger Solbakken.

Han forventer, at FCK-spillerne er forberedt på de vanskelige forhold.

- Banen må ikke være en mental blokering for os. Vi skal se bort fra den og bare vide, at vi er et bedre fodboldhold, siger Solbakken.

FCK er presset til at vinde med to spillerunder tilbage i gruppe B. Club Brugge topper med otte point efterfulgt af Torino med syv, FCK med fire og HJK Helsinki med tre point. De to bedste avancerer.

Kampstart er torsdag klokken 21.05.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip