Solbakken: Vi fik belønning for vores tålmodighed

FC København fik en skrækstart med et hurtigt mål imod sig, men det lykkedes alligevel de danske fodboldmestre at få 1-1 med hjem fra udekampen i Champions League-kvalifikationen mod Astra Giurgiu fra Rumænien.

FCK's manager, Ståle Solbakken, er meget tilfreds med, at hans spillere holdt sig til kampplanen, selv om den mødte modgang fra start.

- Det så ikke så godt ud de første 10-15 minutter. Jeg så ikke rigtig, hvad der skete ved målet, men så snart de fik scoret, gik de ned og stillede sig meget kompakt. Men efterhånden fik vi kæmpet os godt ind i kampen og blev bedre og bedre, efterhånden som den skred frem.

- Det var godt, at vi var tålmodige og ikke mistede hovedet, men blev ved med at spille vores spil i varmen og på en bane, der er knastør. Men det tacklede vi bedre end dem, siger Solbakken til fck.dk.

Efter pausen kom belønningen for tålmodigheden, da indskiftede Rasmus Falk elegant fandt Thomas Delaney, som kunne sende udligningen i nettet.

- Anden halvleg udviklede sig sådan, som vi lidt havde håbet, hvor vi kontrollerede begivenhederne, og Robin (Olsen, målmand, red.) havde stort set kun et enkelt skud mod sig.

- Men vi skabte heller ikke så meget selv, men det var vi forberedte på, siger Ståle Solbakken.

Måloplægget fra Rasmus Falk faldt efter blot tre minutter på banen for fynboen.

- Det passede mig fint at komme frisk ind med gode ben, mens de var ved at blive lidt trætte, så det var godt for mig.

- Ved målet var der en, der snittede den videre til mig, og så gik to mand frem på mig, så jeg fandt hurtigt ud af, hvad der skulle ske, og den var Delaney med på, siger Rasmus Falk.

Der er returkamp om en uge i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip