Solen holder sig i baggrunden i weekenden

Det bliver ikke solen, som skoleeleverne kommer til at se mest til i deres første sommerferieweekend. Først i midten af næste uge vil solen skinne igennem, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen.

Temperaturerne vil fredag, lørdag og søndag svinge mellem 15 og 21 grader.

- Der bliver tale om det, vi kalder for ustadigt vejr, siger Lars Henriksen.

Fredag står Danmark op til spredte solstråler. Men i løbet af dagen dukker der flere skyer og vådt vejr op. Specielt i den centrale og nordlige del af Jylland vil skyerne få følgeskab af byger. Nogen steder akkompagneret af tordenbrag.

Bornholmerne ser ud til at få det fineste vejr fredag med en del sol og ingen nedbør. Udsigten for Sydsjælland og Lolland-Falster er også noget bedre end for resten af landet.

En frontzone i den sydlige del af Nordsøen kommer fredag aften ind over den sydvestlige del af landet og breder sig.

- Det bliver en aften og nat med byger eller endda noget regn med torden. Det begynder i Jylland og så trækker det østover.

Lørdag morgen vil der være mange skyer og fortsat vådt. Derefter klarer det noget op med temperaturer mellem 15 og 21 grader.

- Søndagen ser bedre ud. Der kommer nok mere sol end om lørdagen, men der vil fortsat være perioder med skyer og regn eller byger, siger Lars Henriksen.

Først onsdag og torsdag i næste uge vil der komme mere kraft på solen med tørt vejr og temperaturer omkring 22 grader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip