Somalia i højeste beredskab efter drab på islamistleder

Somalias regering advarer lørdag om, at landets al-Qaeda-relaterede gruppe al-Shabaab planlægger en række angreb som gengældelse for, at gruppens leder tidligere på ugen blev dræbt under et luftangreb udført af USA.

- Sikkerhedsagenturer har fået oplysninger om, at al-Shabaab nu planlægger at udføre desperate angreb mod medicinske faciliteter, uddannelsesinstitutioner og andre offentlige faciliteter, siger den nationale sikkerhedsminister, Kalif Ahmed Ereg.

- Sikkerhedsstyrker er klar til at imødegå deres angreb, og vi opfordrer folk til at hjælpe sikkerhedsstyrkerne med at modstå de voldelige handlinger, siger han og tilføjer, at han lykkeønsker det somaliske folk med nyheden om Ahmed Abdi Godanes dødsfald.

Fredag bekræftede USA forsvarsministerium Pentagon, at Godane, der var leder af al-Shabaab, døde under et angreb mandag.

Godane blev 37 år og døde under et angreb fra USA's droner. Han har kæmpet for at vælte regeringen i det krigshærgede land ved at udføre flere bombeangreb og mord.

Han var angiveligt kamptrænet af Taliban i Afghanistan og anerkendt som al-Shabaabs leder af Ayman al-Zawahiri, lederen af al-Qaeda.

Breve, der er kommet frem efter likvideringen af den gamle al Qaeda-leder, Osama bin Laden, i 2011, har dog ifølge AFP vist, at bin Laden ikke var særlig imponeret over Godanes evner.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip