Somalias forfatning forpurrer udlevering af drabsmistænkt

Den mand, der er mistænkt for drabet på Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen i København, kan ikke udleveres til retsforfølgelse i Danmark.

Det hævder den somaliske justitsminister med henvisning til landets forfatning ifølge Somaliland Informer, skriver Jyllands-Posten.

Københavns Politi bekræftede tirsdag, at myndighederne i provinsen Somaliland 18. juni anholdt den mand, der er mistænkt for at dræbe Sekyere med knivstik forrige år.

Drabet skete om natten 17. november 2012 på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro.

Den mistænkte blev efterlyst internationalt allerede 27. november 2012, efter at en dommer i Københavns Byret havde afsagt en fængslingskendelse, da der er en begrundet mistanke om, at han har begået drabet.

Samtidig fortsatte politiet sin efterforskning for at finde frem til, hvor i verden den mistænkte befandt sig.

I midten af maj sidste år kontaktede Københavns Politi myndighederne i Somaliland, da efterforskningen viste, at den mistænkte angiveligt opholdt sig dér.

Siden har Københavns Politi løbende været i dialog med myndighederne i Somaliland, oplyste politiet forleden i en pressemeddelelse.

I sidste uge fandt Ekstra Bladet frem til den mistænktes opholdssted i Somaliland, men da sad han ifølge politiet allerede bag tremmer.

Selvom den mistænkte blev anholdt og fængslet i Somaliland 18. juni, fortalte Københavns Politi ikke offentligheden om anholdelsen af hensyn til arbejdet med at få ham udleveret til Danmark, har politiet forklaret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip