Somalias forfatning forpurrer udlevering af drabsmistænkt

Den mand, der er mistænkt for drabet på Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen i København, kan ikke udleveres til retsforfølgelse i Danmark.

Det hævder den somaliske justitsminister med henvisning til landets forfatning ifølge Somaliland Informer, skriver Jyllands-Posten.

Københavns Politi bekræftede tirsdag, at myndighederne i provinsen Somaliland 18. juni anholdt den mand, der er mistænkt for at dræbe Sekyere med knivstik forrige år.

Drabet skete om natten 17. november 2012 på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro.

Den mistænkte blev efterlyst internationalt allerede 27. november 2012, efter at en dommer i Københavns Byret havde afsagt en fængslingskendelse, da der er en begrundet mistanke om, at han har begået drabet.

Samtidig fortsatte politiet sin efterforskning for at finde frem til, hvor i verden den mistænkte befandt sig.

I midten af maj sidste år kontaktede Københavns Politi myndighederne i Somaliland, da efterforskningen viste, at den mistænkte angiveligt opholdt sig dér.

Siden har Københavns Politi løbende været i dialog med myndighederne i Somaliland, oplyste politiet forleden i en pressemeddelelse.

I sidste uge fandt Ekstra Bladet frem til den mistænktes opholdssted i Somaliland, men da sad han ifølge politiet allerede bag tremmer.

Selvom den mistænkte blev anholdt og fængslet i Somaliland 18. juni, fortalte Københavns Politi ikke offentligheden om anholdelsen af hensyn til arbejdet med at få ham udleveret til Danmark, har politiet forklaret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip