Sommerstorm afblæst - våd august i vente

Skrevet af Jens Simonsen

|

06/08/2014

Dagens topnyheder

I går blev der flere steder rapporteret om en kommende auguststorm, men i dag viser det sig, at der blot var tale om varm luft. Det fortæller Martin Lindberg, som er ekspert i langtidsprognoser hos DMI, til Dagens.dk

- Vi kan først sige noget mere præcist om et par dage, men lige nu er der ikke overhængende fare for storm. 

Hele snakken om en mulig stom opstod igår, da DMI skrev, at en tropisk orkan ville vælte sommervejret. Det drejer sig om orkanen Bertha, som siden igår har bevæget sig fra North Carolina til syd for Nova Scotia i det østligste Canada. Orkanen bevæger sig langsomt mod nordøst og vil i løbet af de næste 24 timer  bevæge sig ud over Atlanterhavet.

Det skaber et lavtryk over Danmark sidst på ugen, og det er dette lavtryk, der vil forstyrre sommervejret med blæst og regn, fortæller Martin Lindberg til Dagens.dk

- Prognosen er fortsat meget usikker, så vi kan ikke sige hvornår det rammer eller med hvor meget styrke, men vi forventer, det vil ramme det vestlige Jylland sent søndag eller først på mandagen med en vindstyrke på 14-15 meter i sekundet.

Ifølge Martin Lindberg fra DMI, så vil lavtrykket blive hængende over Danmark de næste to uger. Derfor skal vi forvente en del regn og blæst, men stadig med temperaturer omkring 20 grader, inden vejret igen stabiliseres sidst i august.

Så indtil videre er den eneste storm, vi får, altså en storm i et glas vand.