Sorte katte efterlades - alt for grimme på Instagram

Skrevet af Ronja Ryde

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

I flere århundreder har sorte katte været udsat for mistænkeliggørelse og fjendtlighed, fordi de af overtroiske grunde forbindes med uheld.

Men nu er de sorte katte blevet lagt for had igen af nye og mere moderne årsager: De dur ikke til billeder på de sociale medier.

Det skriver den australske avis Sydney Morning Herald.

Ifølge avisen bliver hundredvis af sorte katte efterladt eller afleveret hos dyreværn, fordi de ikke er lige så fotogene som deres mere lyshårede eller multifarvede artsfæller. Derfor er det særligt aktive brugere af de sociale medier, der nægter at holde sort kat.

Ifølge britiske RSCPA er 70 procent af kattene, der efterlades, enten sorte eller sort/hvide.

Andre dyreværn beretter, at folk specifikt beder om ‘alt andet end sorte katte’, når de kommer for at adoptere en knurhårret ven til familien.

- Vi har fået en hel masse sorte katte ind i år - folk er ikke til sort i øjeblikket, soger Ronnie McMillen, der er grundlægger af et katteinternatet The Millwood Cat Rescue Centre.

- Andre ser bare på de sorte katte, og siger ‘har du ikke noget andet? Røde hankatte er de mest populære, men jeg synes altså, sorte katte er smukke og fotogene, siger Ronnie McMillen.

Vi har samlet nogle billeder af sorte katte fra Instagram, så du selv kan vurdere dem, her: