SOS: Sådan redder du din våde mobiltelefon

Skrevet af Sol Stoffregen

13/07/2015

Dagens topnyheder

Det er sommertid, og for nogle er det lig med festivaller, mens andre foretrækker at tage sydpå og ligge i en solseng ved swimmingpoolen eller på stranden. Uanset hvad så er der risiko for, at din mobiltelefon bliver våd.

Hvad enten det skyldes en stor mængde regnvand eller vandplask fra poolen, så har du mulighed for at redde den, skriver sammenligningssitet Samlino.dk. Læs her hvordan.

Læs ogsåGlat sommer? Her er, hvad du IKKE skal gøre, når du fjerner hår fra kind og krop

Sluk din mobiltelefon
Når din mobiltelefon er blevet våd, er det første, du skal gøre at slukke den. Hvis det er muligt, så sørg også for at pille batteriet ud med det samme. Ellers er der stor risiko for, at mobilen kortslutter.

Når du har pillet batteriet ud, bør du også fjerne SIM-kort og SD-kort, hvis din mobiltelefon har sådan et. Lad indgangene være åbne – på den måde tørrer din telefon hurtigere.

Læs også: Vil du stoppe for irriterende spilanmodninger på Facebook: Her er løsningen

Lad vandet sive ud
Den mest effektive måde at få vandet ud af din mobiltelefon er ved at stille den lodret over en tør klud. Hold dig helt væk fra at gnide på den og bruge vat, da det gør mere skade end gavn.

Lad din mobiltelefon stå sådan i cirka to minutter til vandet er sivet ud af den.

Tør din mobiltelefon
Når det værste vand har fået lov til at sive ud af din mobiltelefon, kan du tage en tør klud og tørre din mobiltelefon, til der ikke er skyggen af vand tilbage. Mens du tørrer din mobiltelefon, er det vigtigt, at du holder den lodret og ikke ryster den.

Læs også: Ny iPhone-opdateringer fortæller dig, hvem der ringer fra “ukendt nummer”

Vær tålmodig
Selvom mobiltelefonen virker helt tør, kan der stadig godt være fugt inde i den.

For at fjerne fugten kan du lægge din mobil ned i en lukket pose med ukogte ris. Lad din mobiltelefon ligge i posen med ris i 1-2 dage, så du sikrer dig, at alt fugt er forsvundet fra telefonen, inden du tager den i brug igen. Så skulle din mobiltelefon være så god som ny. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: