Spænding hos Sky: Det bliver en hektisk klassiker i dag

Hvis favoritterne følte det hektisk på Tourens 1. etape, så kan de se frem til mere fra samme skuffe, tilføjet en god del klatrearbejde, på søndagens etape til Sheffield.

De store hold vil kæmpe en intens kamp for at sidde fremme, da vejene mange steder er smalle, så favoritterne er tvunget til at holde sig til, vurderer Skys sportsdirektør Nicolas Portal.

- 2. etape er en svær etape, og den bliver meget anderledes end den første. Den bliver tricky. De sidste 45-60 kilometer er små veje, og det går op eller ned hele tiden. Det bliver svært at have flere end to ryttere ved siden af hinanden, så feltet bliver trukket ud.

- Det bliver nervøst som i Ardennerne, tror jeg, og vi vil se nogle sene forsøg på udbrud, måske så sent som 40 kilometer fra mål, hvor nogle ryttere vil forsøge at køre væk, og det vil gøre det hele meget nervøst, siger Portal.

Skys kaptajn Chris Froome kommer topforberedt til etaperne i England, men lige som på 1. etape vil der være ryttere, som overraskes over det skrappe terræn, som kan minde om de små hidsige stigninger i løb som Liege-Bastogne-Liege.

Selvom der er flere oplagte muligheder for angreb undervejs på etapen, er den næppe så hård, at klassementrytterne kan vinde tid på hinanden.

Dertil er finalen for let med fire flade kilometer til mål efter den sidste bakke, som er 800 meter lang med en stigningsprocent på 10,8.

- Vi forventer ikke at få nogen form for hjælp fra de andre, hvis en af klassementrytterne forsøger sig. Selv hvis vi har hele feltet imod os, så skal vi nok tage udfordringen op. Vi klager ikke, siger Portal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip