Spanier vinder Tourens sidste bjergetape på nedkørsel

Jon Izagirre Insausti (Movistar) var hurtigst, da rytterne i Tour de France lørdag kørte 20. etape, som var løbets sidste i bjergene.

Etapen blev præget af et udbrud på mange ryttere, som gradvist blev færre og færre, og til sidst lykkedes det altså spanieren at vinde, da han slog til på den afsluttende nedkørsel.

Colombianeren Jarlinson Pantano (IAM), vinderen af 15. etape, kørte i et stykke tid helt i front sammen med franskmanden Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step).

De fik på den afsluttende stigning selskab af 2014-vinderen af Tour de France, Vincenzo Nibali.

Italieneren fra Astana-holdet har efter sin triumf i Giro d'Italia tidligere i år kørt Touren som hjælperytter for landsmanden Fabio Aru, men Vincenzo Nibali gik målrettet efter at vinde sin sjette Tour-etapesejr i karrieren.

Cirka 15 kilometer før mål kørte Vincenzo Nibali fra sine to kolleger i udbruddet, men Jarlinson Pantano og Jon Izagirre Insausti indhentede ham før toppen af stigningen, hvorefter trioen kørte samlet mod målstregen.

Jarlinson Pantano var tæt på at styrte på nedkørslen på de våde veje, men colombianeren fik akkurat holdt sig på vejen.

Jon Izagirre Insausti benyttede sig af hændelsen til at skabe et afgørende hul i front, mens Vincenzo Nibali noget overraskende blev sat og sluttede som nummer tre efter Insausti og Pantano.

Bagude var der ro i favoritgruppen, og førende Chris Froomes Sky-hold kunne uden problemer kontrollere begivenhederne.

Tour de France slutter søndag med den afsluttende etape til Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip