Spansk liga går i krig med forbund i tv-konflikt

Den professionelle spanske fodboldliga (LFP) går imod landets fodboldforbund (RFEF) i en konflikt om en kollektiv tv-aftale.

RFEF meldte onsdag aften ud, at alle turneringer vil blive suspenderet fra den 16. maj.

Suspenderingen betyder blandt andet, at de to sidste spillerunder i Primera Division ikke vil blive afviklet på de planlagte datoer 17. og 23. maj.

LFP tager nu retslige skridt for at få ændret forbundets beslutning om at suspendere ligaen. Samtidig har man indkaldt 42 klubber i Spaniens to bedste fodboldrækker til en ekstraordinær generalforsamling på mandag.

Uroen i spansk fodbold har stået på igennem flere år, da klubberne forhandler tv-aftaler på egen hånd. Det har medført en skæv fordeling af tv-pengene, hvor FC Barcelona og Real Madrid indkasserer størstedelen, mens mindre klubber er utilfredse.

Den spanske regering har nu fremsat en lov, der betyder, at klubberne i fremtiden får en fælles tv-aftale. Loven skal sikre en mere lige konkurrence.

I fodboldforbundet, RFEF, er man sur over, at regeringen blander sig i det, man anser for at være et sportsligt anliggende. Forbundet mener, at lovpakken fratager RFEF magt. Samtidig er man utilfreds med, at regeringen vil bruge penge fra fodbolden på andre sportsgrene.

Ud over de sidste to spillerunder i Primera Division vil RFEF's suspendering også ramme pokalfinalen mellem Barcelona og Athletic Bilbao, der er programsat til 30. maj.

Suspenderingen får dog ingen betydning for de spanske holds deltagelse i europæiske turneringer.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip