Spansk tempomester vinder birollernes kamp

Det skulle have været en parade af indbyrdes angreb mellem rytterne øverst i klassementet.

I stedet blev også 20. etape af Tour de France præget af ryttere med biroller.

På løbets sidste bjergetape forholdt alle de absolutte topfolk sig passivt, og Jon Izaguirre Insausti (Movistar), som ellers var sendt afsted som forpost, vandt etapen efter et flot angreb på det sidste bjerg.

Den spanske mester i enkeltstart kørte frem til de forreste, efter det stod klart, at hans kaptajn, Nairo Quintana ikke ville angribe i favoritgruppen bagude.

Etapesejren sikrede han sig med en opvisning af en nedkørsel i glat føre til Morzine.

Chris Froome (Sky) kom ikke under pres og vinder i sikker stil Tour de France, hvis han holder sig på cyklen på hele paradeetapen til Paris søndag.

Romain Bardet ligger til at snuppe andenpladsen foran Nairo Quintana.

Roman Kreuziger (Tinkoff) forsøgte sig som en af få med et vildt angreb, da han og 36 andre ryttere kom afsted tidligt på etapen.

Kreuziger og de forreste af udbryderne fik så stort et forspring, at nummer 12 i den samlede stilling på et tidspunkt virtuelt var helt oppe på andenpladsen i klassementet.

I mål blev avancementet dog kun på et par pladser.

I Kreuziger-gruppen havde Astana den tidligere Tour-vinder og femdobbelte etapevinder Vincenzo Nibali liggende.

Han fik dog besked på at slå bremsen i og lade være med at tage føringer, og først da hans kaptajn, Fabio Aru, mod etapens afslutning pludselig gik helt kold og røg bag af den ellers passive favoritgruppe, fik Nibali frie tøjler.

Han kørte solo fra resterne af Kreuziger-gruppen og nåede på sidste stigning op til Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) og Jarlinson Pantano (IAM), som var kørt i forvejen.

Også forposten Izaguirre kørte frem, da hans kaptajn afstod fra angreb og gav frit lejde.

Izaguirre slog øjeblikkelig kontra.

Kun Nibali og Pantano kunne følge ham. Men ikke på nedkørslen.

Pantano, der tidligere har vundet en etape, måtte i Morzine nøjes med andenpladsen foran Nibali.

Bagude var der ro i favoritgruppen, og den førende Chris Froomes Sky-hold kunne med store smil i målområdet konstatere, at de uden problemer havde kontrolleret begivenhederne på den sidste etape med betydning for klassementet. Både terræn og regnvejr var ellers som skabt til angreb.

Tour de France slutter søndag med etapen til Paris.

Den byder på champagne og fejring af Froome, før sprinterne tager over med det legendariske sprintopgør i hovedstadens gader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip