Spanske pressefolk bortført af jihad-gruppe i Syrien

En militant gruppe med tråde til al-Qaeda-netværket har kidnappet to spanske journalister, der var på reportagetur i Syrien, skriver avisen El Mundo.

El Mundo-korrespondent Javier Espinosa og freelancefotograf Ricardo Garcia Vilanova blev bortført 16. september i Raqqa-provinsen og har været holdt fanget siden.

De var på vej til at forlade Syrien efter to ugers reportagerejse, da de blev bortført ved en kontrolpost nær den tyrkiske grænse.

Fire medlemmer af oprørsgruppen Den Frie Syriske Hær, der var sat til at beskytte spanierne, blev også taget til fange, men er siden blevet løsladt.

Jihadist-gruppen Den Islamiske Stat Irak og Levanten (Isil) står bag, skriver den spanske avis.

Gruppen har længe været beskrevet som knyttet til al-Qaeda, men terrornetværkets leder Ayman al-Zawahiri har i sidste måned sagt, at Isil bør nedlægges.

El Mundo skriver, at avisen har holdt tæt med kidnapningen, fordi den har kommunikeret med gidseltagerne. Der er indtil videre ikke blevet bedt om en løsesum.

Espinosa, der har base i Beirut, har været korrespondent i Mellemøsten siden 2002 og har flere gange været inde i det krigshærgede Syrien.

Organisationen Reportere Uden Grænser betegner Syrien som det farligste sted i verden for journalister.

25 journalister er blevet dræbt i Syrien, siden konfliktens begyndelse i starten af 2011. Lige så mange journalister er meldt savnet eller bortført, lyder det.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip