Sparekniv skal skære dybt i Hjemmeværnets budget

Hjemmeværnet skal spare mellem 70 og 100 millioner kroner på sit budget, og det gøres bedst ved blandt andet at sammenlægge en række distrikter og lukke de 15 musikkorps, som findes inden for Hjemmeværnet.

Det står at læse i en ny rapport fra konsulentfirmaet Deloitte, som fredag fremlægges for ordførerne for partierne, som står bag forsvarsforliget, skriver Berlingske.

Hjemmeværnets budget er på omkring 500 millioner kroner årligt. Det vil sige, at knap en femtedel af alle udgifter skal skæres væk. Det kan blandt andet også gå ud over stillingen som politisk kommitteret, som folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) i øjeblikket bestrider.

For ham er det afgørende, at effektiviseringerne gennemføres på en måde, så Hjemmeværnets mange frivillige fortsat ønsker at bidrage til korpset.

- Vi lever af lysten og dør af pligten. Hjemmeværnet skal både være attraktiv for de frivillige og effektiv til at løse opgaverne, og det fornemmer jeg, at både minister og ordførere lytter til, siger han til Berlingske.

Selv tror han ikke på, at musikkorpsene og hans egen stilling ender med at blive nedlagt. Han foreslår, at besparelserne geninvesteres i Hjemmeværnet, der blandt andet står over for at skulle udskifte 30 patruljebåde til en pris på 25-30 millioner kroner stykket.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, er enig. Han mener heller ikke, at der skal skæres i Hjemmeværnets budget, siger han til avisen.

På mødet fredag vil forsvarsminister Nicolai Wammen (S) foreslå, at Hjemmeværnet skal have seks måneder til at udmønte spareforslagene, før der træffes politiske beslutninger, erfarer Berlingske.

Det betyder efter alt at dømme, at besparelserne først kan gennemføres efter næste folketingsvalg.

Spareplanen vil, hvis den bliver gennemført, koste 109 job.

/ritzau/

 

Dagens Gossip