Speedway-rival: Måske Nicki P. bider en i Parken

Skrevet af admin

|

26/06/2014

Dagens topnyheder

Speedwaystjernen Nicki Pedersen blev for snart to uger siden godt upopulær blandt flere af sine konkurrenter, da han kørte Matej Zagar ned i Sverige.

Kritikken fra kørere som Greg Hancock og Tai Woffinden har fyldt en del i optakten til lørdagens danske grandprix i Parken.

Hancock havde dog foretrukket, at speedwaykørerne kunne have haft en mere fredelig dialog.

- Der kom et spørgsmål fra medierne på pressekonferencen i Sverige. Vi svarede, og så blev det lige pludseligt meget stort, siger Greg Hancock til Ritzau.

- Jeg ønskede egentlig ikke at kommentere for meget på det, men nu er det eskaleret til noget, der er meget større. Det burde bare være mellem os kørere.

Den amerikanske speedwaystjerne holder dog fast i sin kritik. Han mener, at Nicki Pedersen gik over stregen og tilsidesatte hensynet til Matej Zagar. Og så gav Pedersen ikke sloveneren en undskyldning.

- Det kunne være endt meget værre. Vi vil bare være sikre på, at alle har samme forståelse. Det går hurtigt i speedway, og vi kæmper alle om VM-titlen, men man skal have respekt for sine modstandere.

- Det var et helt unødvendigt sammenstød, og der blev ikke sagt undskyld bagefter, siger Greg Hancock, der ønsker en form for straf til kørere, der gentagne gange er impliceret i sammenstød.

- Nicki er ikke den eneste, der kører hårdt. Jeg er selv blevet kørt ned mere end en gang af Nicki, men også af andre kørere.

- Jeg mener, at vi skal have en slags straf, når nogen bliver ved med at gøre det igen og igen, siger amerikaneren.

Greg Hancock beskriver sin egen kørestil som fair. Måske endda lidt for fair.

- Hvis jeg kører til grænsen, så vil jeg ikke hive nogen ned. Hvis de kører forbi mig, så har de fortjent det.

- Jeg vil heller ikke bringe mig selv i fare, men jeg har da prøvet at lave fejl og kørt nogen ned. Men bagefter går jeg over og indrømmer min fejl. Der er forskellen på mig og nogle af de andre fyre.

- Nicki har aldrig sagt undskyld i hele sin karriere. Men man kan jo godt gå hen og sige, "det ikke var meningen".

- Men i speedway er der ikke så mange, der vil indrømme skyld. Man prøver tit at føre skylden over på den anden ved at sige; "du mistede vist noget fart", eller noget i den stil, siger Greg Hancock.

Mediediskussionen mellem Nicki Pedersen, Greg Hancock, Tai Woffinden og flere andre kørere er næsten blevet større end selve resultatet af grandprixet i Sverige.

Måske i lighed med Luis Suarez' bid ved VM i fodbold. Suarez-episoden overskygger næsten, at Uruguay slog Italien ud af VM-turneringen.

- Lad os se, om Nicki bider i Parken.

- Det har i hvert fald givet noget omtale. Det burde få folk ind i Parken. Det vil jeg håbe. På den måde har Nicki gjort det godt. Der skal nok blive en masse rød og hvide flag.

Spørgsmål: Tror du, han har planlagt det hele fra starten?

- Hvis han har gjort det, så har jeg den dybeste respekt for ham, haha..., lyder det fra Hancock.

Den regerende verdensmester, Tai Woffinden, topper VM-stillingen med 63 point, mens Greg Hancock har 62 point. Nicki Pedersen og Chris Holder indtager en delt tredjeplads med 55 point.

/ritzau/