Speedwaylegende på vej mod VM-titel og aldersrekord

Lørdag aften køres årets sidste VM-grandprix i polske Torun. Her skal gå meget galt for amerikanske Greg Hancock, hvis ikke han bliver verdensmester for tredje gang i karrieren.

Den 44-årige alderspræsident har kørt en imponerende sæson, hvor det er blevet til en grandprix-sejr og i alt otte finalepladser ud af 10 mulige.

Før det sidste grandprix i Polen har han et forspring på 12 point ned til nærmeste konkurrent, polske Krzysztof Kasprzak.

21 point er det maksimale, en kører kan hente i et enkelt grandprix, og med 12 points forspringet ned til Kasprzak er det sandsynligt, at Hancock løfter VM-pokalen lørdag aften.

Med sejren kan han skrive sig yderligere ind i historiebøgerne, men ifølge ham selv var andre ting vigtigere i karrieren.

- Jeg har aldrig sat min karriere op på at slå rekorder. Jeg har sat mig for at blive den bedste og vinde så mange mesterskaber som muligt, siger Hancock til Speedway GPs hjemmeside.

I speedwaykredse er Greg Hancock en levende legende. Han er den ældste kører, der nogensinde har kørt med i VM-serien, og han er i den grad "still going strong".

Han har været med i VM-serien siden 1995, og siden debuten er det blevet til triumfer i 1997 og 2011. Fra 2002-sæsonen og frem har Hancock altid været blandt de seks bedste i VM-stillingen.

Ved grandprixet i Letland i oktober rundede han imponerende 1000 heats i VM-sammenhæng. Det har ingen anden opnået før ham, og rekorden øges stadig løb for løb.

Før grandprixet i Vojens i september havde Hancock heller ikke misset et eneste VM-grandprix i karrieren. Dette er imponerende i en sport, hvor vilde styrt og skader er uundgåelige.

En håndskade satte dog punktum for den flotte statistik, men bedriften kan ingen tage fra ham.

Lørdag kører Greg Hancock det sidste grandprix i denne sæson, og han tænker endnu ikke på at sætte cyklen i garagen.

- Jeg går stadig til den, og der er masser af speedway tilbage i mig endnu, tro det eller lad være, siger han.

Greg Hancock er til dagligt bosat på den anden side af Øresund i Sverige, hvor han bor med konen Jennie og de tre sønner Wilbur, Bill og Karl.

Set med danske briller er årets sidste grandprix mest interessant i forhold til, om Nicki Pedersen kan køre sig på VM-podiet.

Han er i øjeblikket nummer fem i den samlede stilling, fem point efter engelske Tai Woffinden på tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip