Spejderpræsident i USA: Kan ikke fastholde homo-forbud

21/05/2015 21:37

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De amerikanske spejdere kan ikke blive ved med at forbyde homoseksuelle ledere, siger præsidenten for Boy Scouts of America, som er USA's største ungdomsorganisation.

Udmeldingen fra Robert Gates synes at være et lille skridt på vej mod en ophævelse af det kontroversielle forbud.

- Vi må håndtere verden, som den er, ikke som vi måske ønsker, at den skal være. Vi kan ikke opretholde status quo i bevægelsens medlemsregler, siger Gates.

Som amerikansk forsvarsminister var Robert Gates med til at afvikle politikken "spørg ikke, fortæl intet", som forhindrede personer, som var erklæret homoseksuelle, i at tjene i militæret.

Præsidenten slog dog under konferencen torsdag fast, at han ikke direkte beder organisationens hovedbestyrelse om at ændre politik på mødet.

Boy Scouts of America ophævede et forbud mod homoseksuelle unge spejdere i 2013, men for spejderledere gælder det fortsat.

Da Robert Gates sidste år blev valgt som præsident for ungdomsorganisationen, blev det af nogle set som en oplagt mulighed for at ændre medlemsreglerne på området.

Præsidenten har sagt, at han personligt støtter en ophævelse af forbuddet mod homoseksualitet, men at han ikke vil åbne debatten under sin toårige periode på posten.

Boy Scouts of America, som blev dannet i 1910, har ifølge organisationens egen hjemmeside omkring 2,5 millioner medlemmer.

/ritzau/Reuters