Spellerberg: Sejr giver tro på mere ved VM

Sejren over Rusland giver selvtillid og skaber ro hos de danske håndboldherrer, som torsdag aften viste noget af det spil, som kan skabe grobund for tro på medaljekampene ved VM i Qatar.

Et nederlag mod Rusland havde omvendt betydet, at Danmark ville være i fare for at ryge ud af VM, og det ville have været et antiklimaks, mener Bo Spellerberg.

- Vi skal nok spille bedre, end vi gjorde mod både Tyskland (30-30) og Argentina (24-24), hvis vi skal have tro på, at vi gerne vil nå langt i denne turnering. Vi er her for vinde noget, så vi kan lige så godt forbedre os fra kamp til kamp.

- Det var en uhyggelig vigtig sejr, så vi ikke skal ud og kæmpe om at undgå at skulle i Presidents Cup.

- Det havde været noget af et antiklimaks fra de seneste turneringer at skulle stå og spille en kamp om det, siger Spellerberg med henvisning til tabernes turnering ved VM.

Danmark indtager lige nu andenpladsen i gruppe D med seks point efter fire kampe. Danskerne er dermed sikre på avancement til 1/8-finalen og kan ikke længere hentes af Argentina på fjerdepladsen.

- Det er rart, at der er ro på. Nu spiller vi om anden- eller tredjepladsen. Uafgjort eller sejr er nok til, at vi bliver nummer to i gruppen.

- Og det er selvfølgelig det, vi går efter. Og så må vi se, hvad det bliver til i 1/8-finalen, siger Spellerberg.

Rasmus Lauge præsterede en storkamp med ni mål, og det betød, at Spellerberg måtte nøjes med en rolle som joker i slutminutterne.

- Jeg har nu ikke fornemmelsen af, at jeg er ultrajoker. Jeg tror, at træneren har mig i tankerne. Men som Lauge spillede, er der ikke så meget at sige til det.

- Han scorede ni kasser og blev kampens bedste spiller. Han leverede hele vejen igennem, påpeger Spellerberg.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson roste hele holdet for sejren, men lagde godt mærke til Lauges indsats i offensiven.

- Lauge gjorde det udmærket i angrebet, og det var dejligt at se, siger Gudmundsson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip