Spillerforeningen sender konfliktvarsel til Divisionsforeningen

19/06/2014 13:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Som svar på Divisionsforeningens lockoutvarsel har Spillerforeningen nu - som det er normal praksis - svaret med konfliktvarsel.

Alle fodboldspillere i Superligaen og de lavere divisioner vil være omfattede. En faglig voldgift afgør, om konflikten kan starte tidligst 1. juli eller 1. august, oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Spillerforeningen har sendt to konfliktvarsler. Det sker, fordi starttidspunktet for en eventuel konflikt er afhængig af udfaldet af en faglig voldgift, der skal afgøre, om Divisionsforeningen sendte deres lockoutvarsel i rette tid.

Hvis Divisionsforeningen får medhold i, at de har sendt deres lockoutvarsel tidsnok, kan en konflikt allerede starte 1. juli.

Men hvis Spillerforeningen får medhold i, at Divisionsforeningen afsendte deres lockoutvarsel for sent, kan konflikten tidligst træde i kraft fra 1. august.

- Vi er havnet i denne situation, fordi Divisionsforeningen har opsagt overenskomsten og efterfølgende sendt lockoutvarsel. Det er helt normal praksis, at vi nu følger op ved at sende konfliktvarsel til Divisionsforeningen.

- Vi afventer en voldgiftsafgørelse på, om en eventuel konflikt tidligst kan starte 1. juli eller senere. Vi mener jo, at Divisionsforeningens varsel til 1. juli er sendt for sent, siger Viborg-spilleren Jeppe Curth, som sidder med i Spillerforeningens forhandlingsudvalg.

Forhandlingerne med Divisionsforeningen fortsætter, men i en eventuel konflikt vil alle spillere være omfattede af strejken.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at komme frem til en forhandlingsløsning, og vi håber ikke, at vi når til en konflikt. Men hvis det sker, vil spillerne selvfølgelig stå solidarisk sammen fra top til bund.

- Det gælder i divisionsklubberne såvel som i de klubber, der skal spille kvalifikation til Europa, siger AaB'eren Patrick Kristensen, der også sidder i Spillerforeningens forhandlingsudvalg.

/ritzau/