Spillerne om ny aftale: Her er forbedringerne

Natten til fredag nåede spillerne og klubberne til enighed om en ny overenskomst i dansk topfodbold.

Spillerne peger på højere pension, højere mindsteløn og flere andre forbedringer som årsag til, at de afblæste en truende strejke og sagde ja til aftalen med Divisionsforeningen.

Medlem af Spillerforeningens forhandlingsudvalg og AaB-spiller Patrick Kristensen forklarer i en pressemeddelelse:

- Vi er rigtig tilfredse med, at der nu kommer højere pensioner, højere mindstelønninger og øremærkede midler til efteruddannelse i vores uddannelses- og jobaktiviteter i 4player.

- Det kommer alle spillere til gode, men vi er især glade for, at også de nederste i hierarkiet kommer til at mærke til forbedringerne.

Han roser sine kolleger for at stå sammen og glæder sig over, at hele 20 professionelle spillere var til stede natten til fredag, da en ny aftale blev forhandlet på plads.

- For os spillere har det været afgørende, at vi forhandlede som en samlet enhed.

- Derfor var det en kæmpe hjælp, at spillere som for eksempel Mathias Zanka fra FCK, Thomas Kahlenberg fra Brøndby og en masse andre sad med i forhandlingerne på vores side af bordet.

- I alt var der faktisk 20 professionelle spillere tilstede ud på de sene nattetimer, og det betød meget for os i forhandlingerne, siger Patrick Kristensen.

Spillerforeningen peger i pressemeddelelsen på nogle af de forbedringer for spillerne i den nye overenskomst, som fik dem til at sige ja til aftalen:

- Højere pension

- Højere mindstelønninger

- Sportsopsparing til alle spillere over 20 år

- Midler til efteruddannelse i 4player

/ritzau/

 

Dagens Gossip