Spørg sexologen: Hjælp - min kone gider ikke sex

Kære brevkasse!

Min kone har ikke lyst, men det har jeg. Meget! Vi har været sammen i 6 år og har to børn, et på 2 år og et på 6 måneder. De første par år knaldede vi serøst som kaniner og der skulle ingenting til, før hun var liderlig. Lysten er helt klart røget i forbindelse med at vi fik børn og vi har slet ikke knaldet siden vi fik nr. 2. Hun siger hun er for træt og reagerer irriteret på mine berøringer. Jeg føler hun undgår mig. Hvordan kan jeg tænde hende igen?

Venlig hilsen familiefaren.

 

Kære familiefar

Jeg kan virkelig forstå din frustration. Jeg har arbejdet med flere nybagte forældre og fælles er, at man indtager nye roller og bliver meget fornuft- og løsningsorienteret. Lystdræbere kan være: Smerter, træthed, manglende lyst, kommunikation, tid.

For at få gang i sexlivet igen, må man derfor starte med at nærme sig hinanden igen og vække nærhed og intimitet: Kig hinanden i øjnene hver dag. Kys! Og gør det i lang tid. Find tid til at ligge i ske – det øger intimiteten. Lær at lytte til hinanden: Måske siger du med dine berøringer, at du savner hende.

Du hører en afvisning, men har hun brug for hjælp med det praktiske og kan ikke finde ro. Anerkend, at det er hårdt og at hun er en god mor og komplimentér hende for det hårde arbejde. Vend op og ned på fejlfinderen:

Find positive træk hos hinanden og ros hinanden. Giv hende det, hun kan leve op til lige nu, som fodmassage, kys og kærtegn, forkælelse. Og planlæg sammen, hvordan I vil få sex tilbage i hverdagen: Hold en pause med samtale og nussen og skriv det ind i kalenderen som en aftale, så I overholder det. Hun føler sig måske presset, både i hverdagen og til at have sex. Let presset, så det giver plads til afslapning, nydelse og det at koble af.

Penetration er ikke et must og det skal hun have at vide. På den måde kan hun nemmere slappe af og tage imod massage og kærtegn. Når det pres er væk kommer lysten lige så stille tilbage.

God lyst til jer begge. Cleoh

Denne artikel er skrevet af Cleoh Dharma, der er privatpraktiserende sexolog og psykologistuderende.

 

Dagens Gossip