Sponsors krav: Gul trøje vigtig for Lars Baks fremtid

For Lars Baks fremtid kan det vise sig afgørende vigtigt, at hans holdkammerat Tony Gallopin fra Lotto-Belisol søndag snuppede den gule førertrøje i Tour de France.

Baks kontrakt udløber med udgangen af 2014 og en forlængelse med det belgiske hold er ifølge holdets manager Marc Sergeant afhængig af, at den ene titelsponsor Belisol gentegner sin kontrakt med holdet.

- Denne gule trøje er ekstremt vigtig for os i forhold til sponsoratet. For Belisol havde sagt til os, at de ville have en franskmand på holdet, og nu har vi erobret den gule førertrøje - med en franskmand i Tour de France. Kan man forvente mere? Det er tilmed Bastilledagen i morgen, siger Marc Sergeant.

Sergeant er løbende i dialog med den belgiske producent af vinduer og døre, og en forlængelse af kontrakten skulle angiveligt være betinget af Lotto-Belisols succes i dette Tour de France.

Manageren fortalte Ritzau inden Tour de France, at han gerne ville forlænge med Lars Bak, men at han næppe ville være i stand til det, hvis ikke Belisol forlængede kontrakten.

Det samme gælder flere andre af holdets ryttere med kontraktudløb.

Derfor var lettelsen stor, da Tony Gallopin snuppede den gule førertrøje fra Vincenzo Nibali på 9. etape.

- Det eneste, der kunne være bedre for os, var, hvis vi både havde vundet etapesejren og taget den gule trøje. Men nej, jeg klager ikke, siger Marc Sergeant med et grin.

Lotto-Belisol har haft en svær start på Touren, men forleden vendte lykken, da sprinteren André Greipel tog den første sejr til holdet.

Blandt holdkammeraterne var jublen stor foran bussen, da den gule trøje var sikret.

André Greipel var fuldstændigt overstadig, da han kom i mål:

- Vi klarede det! Vi klarede det, skreg han triumferende, da han kom i mål længe efter Gallopin.

På samme måde kom de øvrige Lotto-rytterne råbende tilbage til bussen og klappede hænder med sportsdirektør Marc Sergeant.

Lars Bak har kørt for Lotto-Belisol siden 2012, og han har blandt andet vundet en etape i Giro d'Italia i den periode.

/ritzau/

 

Dagens Gossip