Sportschef om Magnussen: Det dufter af Formel 1

Det er meget interessant, når flere britiske medier skriver, at Formel 1-giganten McLaren seriøst overvejer at udskifte mexicaneren Sergio Perez med danske Kevin Magnussen til 2014-sæsonen.

Sådan er meldingen fra Bo Baltzer Nielsen, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu).

- Jeg ved ikke, hvor forhandlingerne står, men jeg er sikker på, at når aviser på det niveau uafhængigt af hinanden omtaler det, så er det fordi, at der er noget om snakken.

- Jeg er helt sikker på, at McLaren i øjeblikket gør sig nogle overvejelser, om Perez skal erstattes med Kevin, siger Bo Baltzer Nielsen.

21-årige Kevin Magnussen er i forvejen reservekører for McLaren, og rygterne om, at danskeren får debut i Formel 1 næste år hos netop McLaren har længe været til stede.

Bo Baltzer Nielsen håber på, at det ender med at blive McLaren.

- Jeg er stadig optimist. Jeg sidder ikke med i forhandlingerne, men man hører noget mellem linjerne hele tiden, og det vi har hørt og læst de seneste 14 dage, det peger i den rigtige retning.

- Jeg håber og tror, at det bliver hos McLaren. Teamet, tror jeg, leder efter en kører, der kan sætte Jenson Button lidt i skyggen, for han er i sit karrieres efterår, og Button har i de fleste løb i år kørt stærkere end Perez, siger Bo Baltzer Nielsen.

Han henviser til Button - 2009-verdensmesteren - der også i 2014 kører for McLaren.

- Jeg tror, McLaren siger, at Perez ikke på sigt bliver en ny Lewis Hamilton (tidligere McLaren-kører og 2008-verdensmester med teamet, red.), en ny verdensmesterkandidat.

- Perez er en meget god kører, men han skulle efter min mening have sat Button mere på plads i år, hvis han virkelig skulle have sat en tyk streg under sit talent, siger Bo Baltzer Nielsen.

Hvis det ender med at blive McLaren for Kevin Magnussen, er spørgsmålet om, hvorvidt det overhovedet er fornuftigt.

McLaren, som er et af de mest succesfulde teams i historien, har slet ikke været på podiet i år og er på vej mod teamets dårligste sæson siden 1980.

- Når man ved, hvor mange ressourcer de har, så er det overraskende. Men det er måske nu, at teamet skal vaske tavlen ren, for der kommer nyt motor- og teknisk reglement næste år, og så kan man måske også bare starte ud med en ny kører.

- Jeg tror ikke, at McLaren selv regner med at kæmpe med om VM-titlen i 2014, fordi deres nye Honda-motorer først kommer i 2015.

- Næste år er de fortsat kunde hos Mercedes, og så kan man som McLaren måske godt frygte, at de ikke får de seneste motorer, som Mercedes laver.

- McLaren venter på 2015, og så kan de bruge et år på selv at udvikle Kevin, siger den danske sportschef.

Onsdag eftermiddag meddeler Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, er der intet nyt er at fortælle om kørerens fremtid.

McLaren-boss Martin Whitmarsh sagde i weekenden, at teamet snart annoncerer sin andenkører for 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip