Sportschef: Sejlere skal hive medaljer hjem fra OL

Danmark er vant til at få medaljer, når dansk sejlsport drager til OL. Igen i år skal de danske sejlere også tage medaljer med hjem fra Rio. Det fortæller sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, der skal med de danske sejlere til legene i Rio.

- Vi går efter en til to medaljer. Der er fem pladser, som, jeg synes, alle har potentiale til at sejle med i top-fem.

- Det er selvfølgelig dem, der har taget medaljer til VM i år: Nacra, 49'er FX og Laser Radial, siger han og nævner desuden 49'eren og finnjollen som gode bud.

Finnjollen med Jonas Høgh Christensen har nemlig kurs mod en VM-sølvmedalje fredag eftermiddag, hvor VM bliver afgjort i det afsluttende Medal Race.

Jonas Høgh Christensen tog desuden en OL-sølvmedalje i finnjolle hjem fra London for fire år siden. Derudover sikrede 49'eren med Allan Nørregaard Christensen og Peter Lang bronze til Danmark.

Medaljevinderen Peter Lang skal dog ikke med til Rio i år, mens Jonas Høgh Christensen og Allan Nørregaard Christensen er blandt de udtagne.

Foruden de to sejlere skal Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Anne-Marie Rindom og Michael Hansen repræsentere Danmark til sommerens lege.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har i år vundet EM-guld i 49'er FX og World Cup-sølv i Miami i januar.

Herrernes 49'er med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck fik ved det seneste World Cup-stævne i Frankrig en andenplads. Båden er et godt bud på en klasse, hvor man også vil gøre det godt, fortæller Thomas Jacobsen.

- 49'eren ser godt ud igen. Den har lige lavet en andenplads til et World Cup-stævne. De har ikke mesterskabsmedaljer i historikken, men jeg tror alligevel, at de i hvert fald kan lave en top-fem, siger han.

Fra 1988 og frem har dansk sejlsport ved hvert OL taget en til to medaljer hjem. Det er på de knap tre årtier blevet til fem guldmedaljer, en sølvmedalje og fem bronzemedaljer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip