Sportsdirektør: Valgren skal vænne sig til kaptajnrolle

I sin blot anden sæson på World Touren bliver det danske cykeltalent Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) placeret i rollen som kaptajn i den kommende uges tre ardenner-klassikere, der begynder med Amstel Gold Race søndag.

Det er tidligt, erkender Tinkoff-Saxos sportsdirektør Sean Yates, men slår samtidig fast, at der er så meget talent i thyboens ben, at han alligevel vil få det hverv før eller siden.

- Det er godt, at han vil påtage sig ansvaret. Han kan lige så godt vænne sig til det, for han er en meget talentfuld rytter. Vi har sagt til ham: Du får beskyttelse, og dit mål er, at du er med fremme til sidst. Det skal du gå efter, forklarer Sean Yates.

23-årige Valgren udgør sammen med Roman Kreuziger Tinkoff-Saxo-holdets to spydspidser i det prestigefyldte hollandske løb.

Men Kreuziger, der vandt Amstel Gold Race i 2013, har netop afsluttet en omgang højdetræning og satser primært på at gøre det godt i Liege-Bastogne-Liege i næste weekend.

- Hvis vi havde haft Peter Sagan og Rafal Majka med, ville situationen selvfølgelig have været anderledes. Samtidig har Robert Kiserlovski været syg, så det er begrænset, hvor mange kaptajn-muligheder vi har.

- Det er en god erfaring for Michael. Vi forventer ikke, at han skal vinde løbet, men det er godt at prøve at tage ansvaret og have forventningspresset på skuldrene, mener Sean Yates.

Valgren, der havde en stor debutsæson på det ambitiøse hold, har ikke selv været helt tilfreds med udbyttet af sæsonens første måneder.

- Han har mest haft en rolle som hjælperytter i denne sæson, og så er det svært at lave resultater. Han mangler måske en smule, men han har det i benene, og det kommer frem før eller siden. Han er stadig meget ung, siger Sean Yates.

Søndagens strategi kommer til at handle om at bevare tålmodigheden, indtil feltet når foden af den stejle Cauberg-stigning få kilometer før mål.

- Han skal beskyttes hele dagen og spare på kræfterne. Når han så kommer til Cauberg, handler det om to-tre-fire minutters eksplosion, hvor folk som Alejandro Valverde formentlig vil sætte fart.

- Det er her, vinderen bliver fundet. Det er ingen hemmelighed. Det handler om at vente, vente, vente og så bum, siger Sean Yates.

/ritzau/

 

Dagens Gossip