Sprit- og narkobilister fanget i stor motorvejsrazzia

I en omfattende razzia på Helsingørmotorvejen fangede Nordsjællands Politi fredag en række bilister med både alkohol og narkotika i blodet.

På fem timer stoppede politiet 3043 køretøjer, hvor alle blev tjekket for alkohol, ligesom at det såkaldte narkometer blev taget i brug.

Resultatet var blandt andet, at 14 personer blev sigtet for at have kørt med for meget alkohol i blodet, mens to blev sigtet for at køre, mens de var påvirket af narko eller hård medicin.

- Det er vigtigt, at en sådan kontrol, som er et led i den nationale færdselsindsats mod spiritus- og narkokørsel, gennemføres som et led i at nedbringe antallet af dræbte i trafikken, siger operativ leder af færdselspolitiet, politikommissær Michael Pedersen, i en pressemeddelelse.

- Slutteligt viser antallet af sigtede førere for spiritus- og promillekørsel og narko- og medicinkørsel, i alt 16, desværre med tydelighed, at der er behov for disse indsatser, lyder det fra Michael Pedersen.

Ud over politiet var også Skat og Hyrevognsnævnet til stede under den såkaldte multikontrol. Skat beslaglagde to biler for overtrædelse af loven omkring leasing, mens en anden blev snuppet, da den var overlæsset med sodavand.

Kontrollen blev udført mellem klokken 21.00 fredag aften og klokken 02.00 natten til lørdag og skabte i perioder kø på motorvejen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip