Sri Lanka nedjusterer dødstal ved jordskred

Sri Lanka nedjusterede lørdag antallet af dødsofre efter et mudderskred i en teplantage til 38. Det sker efter, at der i første omgang blev meldt om omkring 300 dræbt eller savnede.

En talsmand for politiet, Ajith Rohana, siger, at interviews med overlevende og lokale embedsmænd har vist, at det reelle antal af omkomne er langt lavere end først antaget.

- Der har været meget forvirring omkring antallet af ofre, men vi er efter en grundig undersøgelse nået frem til, at 38 personer savnes, siger Rohana til AFP.

Myndighederne antog først, at omkring 300 var blevet ofre for jordskredet, men reducerede senere antallet til omkring 100.

Et øjenvidne siger, at der lød et buldrende tordenbrag, da en del af en bjergside styrtede ned og begravede mange menneskers hjem under et ni meter tykt lag af jord, sten og mudder.

Overlevende har fortalt, hvordan drikkevandet pludseligt blev mudret, at store sprækker åbnede sig i jorden, og at geder og okser begyndte at løbe nedad bjergsiden, inden tragedien skete.

Nogle mistede hele deres familie. En mand siger, at hans kone, to sønner og en svigerdatter og en baby er væk.

- Huser, templer og butikker blev begravet, og flere hundrede menneskers hjem blev ødelagt, siger øjenvidner.

Der befandt sig flest teplukkere i området, da mudderet kom væltende gennem teplantagen.

Jordskredet varede omkring 10 minutter, og hele veje er skyllet væk.

Teplantagen ligger tæt på adskillige vandfald.

Også i 2007 blev Sri Lanka ramt af et voldsomt mudderskred, der gjorde mellem 9000 og 16.000 srilankanere hjemløse.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip