Ståle: Chancerne for Champions League er forringede

FC København er få dage før den første kamp mod tyske Bayer Leverkusen blevet ramt af flere skadesuheld, og samtidigt er resultaterne i Superligaen ikke lige frem er selvtillidsopbyggende. Senest tabte FC København 1-2 til FC Midtjylland hjemme i Parken fredag aften.

Manager Ståle Solbakken erkender da også, at løvernes chancer for at nå med i Champions Leagues gruppespil er skrumpet ind siden 2-0-sejren over Dnipro for få uger siden.

- Ja, chancerne er blevet mindre i kraft af vores skadesliste. Hvis vi kigger på vores optimale hold, så mangler Nicolai Jørgensen, Rurik Gislason og Pierre Bengtsson og Youssef Toutouh mangler også.

- Pierre har en chance for at blive klar til tirsdag, men de andre bliver ikke klar. Det er helt sikkert, siger FCK-manager Ståle Solbakken og tilføjer:

- Det bliver en slags fri kamp for os. Vi har jo to mål for sæsonen. At spille i et europæisk gruppespil og vinde mesterskabet. Det første har vi nået, og det er andet er vi langt fra lige nu.

Ender FCK med et samlet nederlag mod Leverkusen, kommer holdet alligevel med i Europa League-gruppespillet i efteråret. En samlet sejr giver Champions League-deltagelse.

- Med fri kamp mener jeg, at hvis vi ryger ud mod Leverkusen, så er det ikke sådan, at vi taber ti point i tabellen eller noget. Så må vi leve med det, men vi går selvfølgelig efter at gå videre, understreger Solbakken.

Keeper Stephan Andersen er især ærgerlig over kreative Nicolai Jørgensens fravær i kampene mod Leverkusen.

- Man kan ikke gå en hel sæson igennem uden skader, så vi skal ikke græde for meget over det. Nicolai er en utrolig dygtig og erfaren spiller og en vigtig brik for holdet, men vi har andre, der kan tage over.

- Jeg er ikke så bekymret, men selvfølgelig vil det være rarere at have ham til rådighed. Det vil også give Ståle lidt flere muligheder, når han skal stille holdet, siger Andersen.

Samtidigt med FC Københavns 1-2-nederlag mod FC Midtjylland fredag sejrede Leverkusen 6-0 i den tyske pokal over Alemannia Waldalgesheim.

Angriberen Stefan Kiessling tankede selvtillid med fem scoringer. /ritzau/

 

Dagens Gossip