Ståle: FCK kan tåle nederlag i Brugge og gå videre

FC København vil med en sejr eller en pointdeling i torsdagens udekamp mod Club Brugge give sig selv meget gode chancer for at spille sig videre fra gruppespillet til knockout-kampene i Europa League.

Selv hvis det skulle ende med et nederlag, så vil FCK-træner Ståle Solbakken ikke afskrive mulighederne for avancement.

- Hvis vi vinder eller spiller uafgjort, er vi i en god position, men det er ikke ovre, selv om vi skulle tabe.

- Det er en hjælp for os, at Torino og Brugge spillede uafgjort i deres første møde, siger Solbakken, der lige nu ikke regner Helsinki blandt bejlerne til at gå videre.

For tre uger siden tabte FCK 0-1 i Torino efter et straffesparksmål i overtiden, og københavnerne er derfor et enkelt point efter Club Brugge og Torino inden tredje spillerunde. Torsdag aften kan gabet i værste fald ændre sig til fire point.

FCK's chance - i tilfælde af et nederlag på Jan Breydel Stadion - består i, at både Club Brugge og Torino skal forbi København. Derudover mangler de to konkurrenter også at møde hinanden i Italien.

Selv om alle muligheder fortsat er åbne i tilfælde af nederlag, så er FCK på pointjagt i Belgien.

- Det vil være godt med et point her i Brugge og tre point i København. Så ser det godt ud, siger angriberen Nicolai Jørgensen.

- Hvis vi taber, så er det bestemt ikke ovre, fordi vi har de to hjemmekampe og en udekamp i Helsinki.

FCK har gode erfaringer fra Brugge, hvor det to gange er lykkedes at slå de belgiske værter. Først 1-0 i 2008 i Uefa Cuppen og senest i 2012 i Champions League-kvalifikationen, hvor Nicolai Jørgensen var blandt målscorerne i en 3-2-sejr.

Club Brugge, der havde Jim Larsen og Jesper Jørgensen i truppen, da holdet slog Brøndby 3-0 og 2-0 tidligere på sæsonen, er i øjeblikket uden dansk islæt i truppen.

Holdet er blandt de stærkeste i Belgien, hvor man i øjeblikket indtager andenpladsen.

- Det kan blive den sværeste kamp i vores gruppe, siger Ståle Solbakken.

- Vi kender dem meget godt. Vi så de to kampe mod Brøndby, og vi har selv mødt dem inden for de senere år.

- De har mange spændende, gode offensive spillere. Det er et hold, der er i fremgang, men det er vi også. Forhåbentlig bliver det en nogenlunde jævnbyrdig kamp, siger FCK-træneren.

Kampen mellem Club Brugge og FC København spilles torsdag klokken 21.05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip