Stadig forbud mod brug af vand i centrum af Kalundborg

Kalundborg Forsyning arbejder på højtryk for at få skyllet alle vandledninger i det berørte område. Kun ved at skylle, kan bakterierne fjernes. Vandet i det berørte ledningsnet udskiftes i øjeblikket en gang i timen.

Prøver tre gange i døgnet

Der udtages prøver tre gange i døgnet – så snart disse prøver giver anledning til ændringer i forbuddet mod brug af vand, vil dette blive meddelt borgerne direkte fra Kalundborg Forsyning via sms-system og løbesedler, samt på Kalundborg Forsyning og Kalundborg Kommunes hjemmesider.

Ros til borgerne

Der er stor ros til borgerne i det berørte område fra både Statens Seruminstitut, Kalundborg Brand og Redning og Kalundborg Forsyning. Statens Seruminstitut har udtaget prøver hos borgerne med henblik på evaluering af sygdomsforløbet og har kun mødt positiv velvilje fra borgerne.

- Det glæder mig, at borgerne viser forståelse og har stået sammen. Vi oplever, at borgerne hjælper hinanden og har stor forståelse for situationen, siger Torben Jørgensen, Kalundborg Forsyning.

Beredskabet som står for udlevering af vand ved tankvognene oplever gode positive historier midt i en problematisk situation. Der er flere eksempler på at borgere har hentet vand for andre borgere.

Disse veje er inkluderet i forbuddet

Der er fortsat forbud mod brug af vandet i følgende områder i Kalundborg centrum:

Lundevej fra 1-59 (ulige nr.) og 2-12 (lige nr.)
Skibbrogade 1-39
Baustrupsvej
Hærvigsgade
Strandstien 2-28
Valdemarsgade
Vestre Havnevej
Vestre Havneplads
Bag Slotsgraven
Rosengade
Strandstræde
Vægtergangen
Slotsgade

Forbuddet mod brug af vandet skyldes et fund af E-coli bakterier i drikkevandet i et begrænset område i Kalundborg centrum. Du må fortsat ikke bruge vandet til andet end toiletskyl.

Vandforsyningens øvrige forbrugere er IKKE berørt af forureningen og må godt bruge drikkevandet.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip