Stærk Nibali er aldrig presset

Vincenzo Nibali er så suveræn i årets Tour de France, at han i virkeligheden bare kører sit eget løb.

Det indrømmer han selv overfor nyhedsbureauet AFP. For efter at Chris Froome (Sky) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) er udgået efter styrt, har han nærmest været i en klasse for sig.

Derfor har han også skabt sig et forspring på fem minutter og 26 sekunder til spanieren Alejandro Valverde (Movistar).

- Min fysiske form er meget god, og jeg er klar til at presse mig selv hele vejen. Men når vi kommer til afslutningen på etaperne, giver jeg ikke alt, for det er ikke nødvendigt for mig, så jeg har også hele tiden et øje på næste dags etape, siger han ifølge AFP.

Astana-rytteren har styrket sin samlede føring på samtlige bjergetaper. Men han indrømmer, at det nok ikke havde været sådan, hvis de bedste ryttere stadig havde været med i løbet.

- Hvis Chris Froome eller Alberto Contador havde været her, havde jeg været nødt til at presse mig selv noget mere, men så havde jeg også været nødt til at køre løbet anderledes og være mere afventende, siger Nibali.

- De to er mere eksplosive, når de angriber, så jeg ville være nødt til at være mere forsigtig. Jeg har stor respekt for de ryttere, siger han videre.

Italieneren mener, at dele af Astana-holdets succes også skyldes, at man har haft fokus på Tour de France gennem hele sæsonen, og at alt er gjort med følelsen af at være et hold.

- Mit mål har gennem hele sæsonen været Tour de France, og alt hvad vi har gjort, har vi gjort som et hold. Vi valgte ikke de bedste ryttere til Touren, men valgte en gruppe og har arbejdet sammen. Vi er venner, og det er vores stærke side, siger italieneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip