Stak af fra politiet: Løb rundt i to timer uden sko på og med hænderne i hårdjern

Skrevet af Ann Katrine Warren

28/01/2013

Mest læste i dag

En ung mand måtte fredag aften indse, at det ikke er let at være på flugt fra politiet - slet ikke når man løber rundt uden sko på og med hænderne i håndjern på ryggen.

Østjyllands Politi afholdt fredag aften en større færdselskontrol i Aarhus Vest, men det ikke alle, som var lige indstillet på at stoppe op og tale med politiet.

Betjentene fra blandt andet lokalpolitistationen i Aarhus Vest stod klar i Brabrand for at holde øje med trafikanterne, da tre unge mænd kom blæsende forbi i en bil. Mændene kørte så vildt, at politiet satte efter dem. Biljagten gik fra Brabrand ned ad Silkeborgvej til midtbyen. På Vesterbrogade forsøgte betjentene at stoppe bilen, hvilket fik de unge mænd til at smide flere salgspakker med hash ud af vinduerne.

Mændene blev efterfølgende anholdt, men de havde stadig ikke givet op. Under tumult blev to af dem lagt i håndjern, men mens betjentene kæmpede med den tredje, lykkedes det en af de andre at stikke af. Han forsvandt med hænderne på ryggen og på strømpefødder.

Fredag aften var der fire graders frost i Aarhus, og det var medvirkende til, at den undslupne mand efter to timer på flugt gav op og blev inviteret ind i varmen af betjentene.

Færdselskontrollen i Aarhus Vest udløste yderligere to anholdelser, da man blandt andet stødte på en person, som var på flugt fra politiet, og en anden som var eftersøgt af svensk politi. Desuden blev en person sigtet for at tale meget grimt til en betjent.

Af trafikmæssig karakter udløste kontrollen bøder for manglende seler, for at køre over for rødt og for at overhale højre om. To personer kørte bil, selvom de ikke have kørekort, en var frakendt kørekortet, en anden var narkopåvirket under kørslen og en kørte så hurtigt, at det udløste et klip i kørekortet.