Staten kan have tabt en milliard på lånecirkus med aktier

Danske aktier til en værdi af over 70 milliarder kroner er tilsyneladende blevet brugt i et omfattende lånecirkus, der kan få statens tab på uretmæssig udbetaling af udbytteskat til at vokse markant.

Det skriver Børsen.

Tidligere er det blevet afsløret, at Skat angiveligt har sendt 6,2 milliarder til udenlandske bagmænd på grund af svindel med udbytteskat, men samtidig er der muligvis også foregået åbenlys spekulation med udlån af danske aktier.

Det kan have slået et hul i statskassen på yderligere en milliard, skriver avisen.

31. marts sidste år – midt i udbyttesæsonen – steg udlånet af danske aktier til 85 milliarder kroner fra de 12 milliarder, det havde ligget på i gennemsnit de tre foregående kvartaler.

Også året inden var udlånet markant højere i slutningen af marts, fremgår det af rapporter fra analysehuset Markit, der er verdens førende inden for statistik om aktieudlån.

- Det er ikke en tilfældighed. Det indikerer sandsynligvis, at der foregår skatteunddragelse, som myndighederne burde kunne udfordre lovligheden af, siger den tyske skatteekspert Markus Meinzer, senioranalytiker i organisationen Tax Justice Network, til Børsen.

Børsen har med hjælp fra skatteeksperter regnet sig frem til, at den danske stat kan have udbetalt cirka en milliard kroner samlet i uretmæssig refusion af udbytteskat fra 2013 til 2015.

Beregningerne forudsætter, at de udlånte aktier har givet samme udbytte, som danske aktier har givet i gennemsnit, og at den udenlandske investor, der har lånt aktien, helt har undgået udbytteskatten, som er på 27 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip