Staten scorer milliarder med skatterabat til danskerne

Det har vist sig at skæppe godt i statskassen at give danskerne mulighed for at omlægge fra kapitalpension til såkaldt aldersopsparing.

Danskerne siger nemlig i stor stil ja tak til den nye pensionsform aldersopsparing, som skal erstatte kapitalpensionen. På under to år har staten indkasseret 80 milliarder kroner, fordi to millioner danskere har omlagt deres pension.

Nye tal fra Skatteministeriet viser, at staten alene i år indtil 24. november har indkasseret 50 milliarder kroner, skriver Berlingske.

Statens indtægter skyldes danskernes jagt på en skatterabat på 2,7 procentpoint.

I stedet for at betale 40 procent i afgift på sin kapitalpension, når man går på pension, kan man slippe med 37,3 procent, hvis man betaler afgiften her og nu.

Det betyder, at statskassen indkasserer de milliarder, den først skulle have haft løbende i takt med, at danskerne gik på pension.

Indtægterne betyder ifølge en række økonomer, at staten sandsynligvis vil ende med et pænt overskud i 2014, skriver Berlingske.

- Vores bedste bud er, at vi kommer på den rigtige side af nul, og at vi nok også kommer op over 10 milliarder i overskud i 2014 – simpelthen fordi der er kommet så store ekstraindtægter, lyder det fra Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian.

Den overvældende interesse har overrasket regeringen, der indgik aftalen med de borgerlige partier i skattereformen i 2012.

Finansminister Bjarne Corydon (S) garanterer, at man ikke vil se, at regeringen fraviger den klare aftale om at bruge pengene til at afdrage på statsgælden.

- Jeg har jo som finansminister selv sikret mig, at vi kunne håndtere det her betryggende og på en måde, der ikke skaber problemer på lang sigt, ved at etablere nogle meget klare rammer og aftaler omkring de her milliarder.

- Og det vil man fortsat se, så længe jeg har fat i rattet, siger han til Berlingske.

Regeringen har bebudet, at muligheden for at omlægge pensionen med tilhørende skatterabat også vil gælde næste år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip