Statsadvokaten opgiver sag om drabsforsøg på Nørrebro

Statsadvokaten i København har valgt at acceptere, at beviserne ikke var stærke nok mod den 28-årige Imer Zulbehari, der i slutningen af november blev frifundet for drabsforsøg.

Det fortæller Zulbeharis forsvarsadvokat, Anders Schønnemann Olesen, til Ritzau.

- Statsadvokaten har besluttet, at man ikke vil anke dommen. Frifindelsen for drab er det rigtige resultat, så det er selvfølgelig tilfredsstillende, at den ikke skal prøves ved landsretten for at få det slået fast, siger Schønnemann Olesen.

Sagen drejer sig om et drabsforsøg på Alis Bageri på Nørrebro i København tilbage i 2011. Dengang blev en 26-årig mand stukket med kniv og ramt af flere skud i benene, da en gruppe bandefolk trængte ind i forretningen.

Fire mænd er allerede dømt for drabsforsøg i sagen - de har fået mellem seks og otte års fængsel i Østre Landsret.

Anklagemyndigheden ville dog også have Schønnemann Olesens klient dømt i sagen for at agere chauffør i forbindelse med overfaldet, men beviserne var tilsyneladende ikke stærke nok.

- Anklagemyndighedens bærende bevis har været et vidneudsagn fra en af gerningsmændene, som sagde, at Imer var med som chauffør, fortæller advokaten.

- Men et enigt nævningeting er altså nået frem til, at selv om der er tale om en troværdig forklaring, så er der ingen af de øvrige beviser, som støtter tilstrækkeligt op om den, og derfor er der ikke grundlag for at finde ham skyldig, siger Anders Schønnemann Olesen.

Imer Zulbehari slipper dog ikke helt for straf. Det skyldes, at han ved anholdelsen blev fundet i besiddelse af en skarpladt pistol.

Den slags giver altid et år bag tremmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip