Statsanklager undersøger korrupte byggerier til OL i Rio

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Brasilianske myndigheder siger sent tirsdag, at de har indledt en undersøgelse af, hvorvidt der er foregået korruption i forbindelse med statsfinansierede byggeprojekter frem mod OL i Rio de Janeiro i august.

Det er første gang, at føderale efterforskere tager hul på en undersøgelse af forhold, der er direkte relateret til misbrug af statens midler frem mod OL.

Efterforskere vil nu kigge nærmere på eksempelvis byggeriet af et af de største OL-områder kaldet Olympic Park og en række byggerier i bydelen Deodoro, hvor flere olympiske byggerier er opført, siger statsanklager Leandro Mitidier ifølge Reuters.

- Det er ikke kun de fysiske byggerier, vi kigger på. Det er kontrakter, sikkerhed og alt andet, hvor der er benyttet statslige midler, siger han til Reuters.

Desuden efterforsker myndighederne et havneprojekt på Rio de Janeiros havnefront og udvidelsen af byens metrolinje til et af de olympiske områder lidt uden for byen.

De Olympiske Lege skulle være et udstillingsvindue for Brasilien, men i stedet er optakten til OL blevet ødelagt af, at præsident Dilma Rousseff står over for en rigsretssag, at økonomien er i recession, og at det frygtede zikavirus hærger landet.

Mitidieri siger, at hans hold også efterforsker, hvad der er sket med statslige midler, der har været øremærket til at rengøre Guanabara Bay, hvor OL's sejlsportskonkurrencer skal finde sted.

Området er nemlig stadig særdeles forurenet, selv om der kun er få måneder til, at konkurrencerne finder sted.

Fem entreprenørfirmaer opfører de fleste af de byggerier, der bliver opført frem til OL. Samlet har byggerierne ifølge Reuters kostet 10,8 milliarder dollar - eller omkring 72 milliarder kroner.

Alle fem firmaer er også involveret i en verserende efterforskning om pris-manipulation i det statsdrevne olieselskab Petrobras.

Det er efterforskningen af Petrobras, der har medført, at statsadvokaten kigger på mulig korruption af offentlige midler

/ritzau/