Statsrevisor vil have lukkede puljer undersøgt

Det er betænkeligt, at flere ministerier benytter såkaldte lukkede puljer, som kun særligt udvalgte organisationer kender til og har mulighed for at søge.

Det mener statsrevisor Kristian Jensen (V), der nu vil have området gransket af Rigsrevisionen.

- Det synes jeg, at vi skal have undersøgt rækkevidden af. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at statsrevisorerne beder Rigsrevisionen om at gennemgå det på tværs, så vi får en undersøgelse på et sammenligneligt grundlag, siger Kristian Jensen til Politiken.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), er også kritisk over for de lukkede puljer.

- Det åbner øget mulighed for nepotisme. At man giver til vennerne, og dem, man ikke er venner med, bliver afskåret fra at lægge billet ind.

- Der kan være enkelte tilfælde, hvor det giver mening at gøre det i et lukket kredsløb. Men det er alt andet lige i strid med god forvaltningsskik, siger Peder Larsen til Politiken.

Sidste år blev knap en kvart milliard kroner fordelt som lukkede puljer i Socialministeriet, Sundhedsministeriet, Udenrigsministeriet og By- og Boligministeriet.

Liberal Alliance har indkaldt boligminister Carsten Hansen (S), sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i samråd om sagen.

/ritzau/