Statsrevisorer: Justitsministeriet ligeglad med mennesker

Juristerne i Justitsministeriet er ligeglade med mennesker, lyder den hårde kritik fra formanden for Statsrevisorerne.

Det hårdt plagede Justitsministerium bliver nu ramt af ny barsk kritik. Det skriver DR Nyheder.

Topjuristerne i ministeriet er ligeglade med menneskers ve og vel, lyder den usædvanlige kritik fra formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF).

Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, der kom tidligere på året. Den viste, at sagsbehandlingstiden fra en kriminel handling bliver anmeldt, til den kriminelle begynder afsoning i fængsel i gennemsnit er på hele 433 dage.

- Det er klart utilfredsstillende, at der går så længe, og det skyldes først og fremmest, at Justitsministeriet ikke tænker på, at det drejer sig om mennesker, siger Peder Larsen til DR Nyheder.

- I Justitsministeriet er man mere optaget af den rene jura frem for, at det drejer sig om mennesker og deres retssikkerhed. Det er til skade for alle i samfundet, når det tager så lang tid. De må forstå i Justitsministeriet, at det drejer sig om mennesker, siger han.

For to uger siden var det retsordførere fra både rød og blå blok, der meldte ud, at deres tillid til Justitsministeriet for alvor er bristet.

Justitsministeriet tilbageholder oplysninger, udsender forkerte asyltal og modarbejder Folketinget, lød kritikken.

I forgårs førte blandt andet den kritik til, at regeringen fjernede departementschef Anne Kristine Axelsson fra Justitsministeriet. Hun blev degraderet til Kirkeministeriet.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er enig i, at sagsbehandlingstiderne er for lange. Men kritikken af sine embedsfolk, mener hun, er helt hen i vejret.

- Efter at have været her i huset i tre-fire uger må jeg sige, at det er fuldstændig urimeligt, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

- Man kan sagtens diskutere om sagsbehandlingstiderne er for lange, men at anklage medarbejderne i Justitsministeriet for at være ligeglad med mennesker, det synes jeg er under lavmålet. At lave så grove og generaliserende anklager, synes jeg faktisk ikke klæder afsenderen, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip