Statsrevisorer tilfredse med Lykketofts solcellesvar

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), er ikke overraskende tilfreds med, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), onsdag valgte at støtte Statsrevisorernes kompromis i solcellesagen.

I et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslår Mogens Lykketoft, at han som formand for Folketinget ikke kan blande sig i en sag mellem regeringen og Statsrevisorerne.

Folketingets præsidium støtter i stedet Statsrevisorernes kompromis, som går ud på, at regeringen udleverer alle de dokumenter, Rigsrevisionen ønsker om forberedelsen af solcelleloven.

Derudover kan regeringen få en "dialog" med Statsrevisorerne om Rigsrevisionens arbejde.

- Vi kan kun være tilfreds med, at Folketingets præsidium har forståelse for statsrevisorernes synspunkt, siger Peder Larsen og tilføjer:

- Vi kan gennemføre solcellesagen, som vi havde planlagt uden begrænsninger. Samtidig er vi altid åbne for at se på, om tingene kan køre endnu bedre, selvom de nu kører godt i dag.

Han giver dog ikke regeringens topministre mange forhåbninger om, at dialogen med Statsrevisorerne vil munde ud i en begrænsning af Rigsrevisionens arbejde.

- Grundlæggende skal der ikke laves om på tingene. Det er kun et spørgsmål at sige, hvor langt kan man gå tilbage i det lovforberedende arbejde, siger Peder Larsen.

Han mener heller ikke, at der er grund til at skride ind over for Rigsrevisionen:

- Statsrevisorerne har fuld tillid til, at Rigsrevisionen forstår at varetage balancegangen. Altså at man får de dokumenter, man har behov for, og ikke mere. Det, har vi tillid til, vil ske i solcellesagen ligesom i kommende sager, siger Peder Larsen.

Han fastslår samtidig, at han er "forundret" over, at regeringstoppen overhovedet sendte brevet til Lykketoft. Folketingets formand har nemlig ingen instruktionsbeføjelse over for Statsrevisorerne eller Rigsrevisionen, siger Peder Larsen.

Spørgsmål: Har du kendskab til andre tilfælde, hvor regeringen på den måde har henvendt sig til Folketingets formand om Rigsrevisionens arbejde?

- Ikke mig bekendt. I så tilfælde er det i hvert fald tilbage til før 1987, hvor jeg blev statsrevisor, siger Peder Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip