Stejl stigning: Sidste års nummer tre tester klatreben

Sidste års nummer tre i Tour de France, spanieren Joaquim Rodriguez, er så småt ved at genfinde formen efter et alvorligt styrt i Giro d'Italia tidligere på sæsonen.

Den klatrestærke spanier fra Katusha har for vane at sætte konkurrenterne af, når stigningsprocenterne er tocifrede, gerne over 15 procent, og det er tilfældet i hvert fald kortvarigt i finalen på lørdagens 8. etape.

- Det er klart, at det vil blive en test for ham i dag, og efter i dag ved vi, hvad han er i stand til i dette løb, siger sportsdirektør Torsten Schmidt.

- Etapen i dag kan blive en mulighed, men vi aner ærlig talt endnu ikke, hvor han står. Han har endnu ikke forsøgt noget siden sit styrt for to måneder siden.

Det russiske hold er gået ind til Touren uden forventninger til spanieren, og han har ikke kørt løb siden maj, da han styrtede på Giroens 6. etape.

- Vi må bare være glade for, at Rodriguez er tilbage efter sit grimme styrt. Han gør det okay, vi forventer ikke så meget, men han var på podiet sidste år i Touren, og en dag vil han være der, og så kan vi forhåbentlig fejre et godt resultat.

- Han er en af verdens bedste cykelryttere, og de træner, når de andre kører ræs. Han kører uden pres, og bare han sidder i feltet hver dag, bliver han stærkere og stærkere, siger Torsten Schmidt.

Hidtil i Touren har Katusha kørt for den norske sprinter Alexander Kristoff.

/ritzau/

 

Dagens Gossip